Anyukám nálunk ünnepelte az 58. szülinapját és gondoltam meglepem egy tortával. Iszonyatosan meleg volt kint ezért valami hideg krémes finomságon járt az eszem. Ennél egyszerűbb nincs is, pláne egy kezdő tortasütőnek :-) A tiramisut is ugyanígy készítem, ez csak attól torta, hogy életemben először tortaformába pakolásztam a hozzávalókat. Egyébként bármilyen edény megfelel :-)
Ezúttal nem egyedül dolgoztam, segített a kiskuktám:
-Anya, megnézem, jó? Lássuk csak...
-Mmm, ez finom...
Ez a kezdeti fázis, azaz már összeraktam mindent a tortaformába, de ezután következett az, hogy dermesszük a hűtőbe. Pár óra után ezt kaptuk:
Aztán köré ültünk, elfújtuk a gyertyákat és pár perc után ez maradt belőle:
Nem is nagyon aludt a gyerek aznap éjjel a kávé miatt :-))))
Ha ilyet szeretnél készíteni, ezekre lesz szükséged:
Hozzávalók:
- babapiskóta (kb 400 gr)
- 10 dkg cukor
- 2-3 tojásfehérje (a sárgája mehet másnap a reggeli rántottába)
- 2x25 dkg mascarpone
- kakaópor a tetejére
- közepesen erős/erős főzött kávé
A tojásfehérjét habbá verjük, beletesszük a cukrot, összekeverjük majd hozzáadjuk a mascarpone-t is. Jól megkeverjük, hogy minél krémesebb legyen. Megfőzzük a kávét, majd beleöntjük egy leveses tányérba. Ebbe mártjuk a piskótákat, a tortaforma/edény aljára megy az első réteg, majd rá a krém, megint kávéba mártott piskóta, majd megint krém. Addig folytatjuk, amíg a tortaforma tele lesz :) A tetején mindenképpen krém legyen és szórjunk rá alaposan kakaóport. Általában cukrozatlan kakaóra van szükség, de mehet rá Nesquik is :-)))
És ennyi az egész! Ugye nem is nehéz??? Minél tovább áll a hűtőbe, annál finomabb, jobban összeérnek az ízek. Kitűnő vendégváró és hűsítő a nyári melegben :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése