Adott egy gyönyörű egész, belsőségektől "mentes" csirke és még a lábai is felfelé állnak, tehát semmi más dolog nincs vele, mint az, hogy fűszerezzük és megsüssük. Ki ne kapna az alkalmon? Hát mi biza le is kaptuk a boltban a polcról a drága portékát és meg sem álltunk vele hazáig. Otthon aztán körülnéztem a konyhafiókban és mindenféle fűszerrel nyakon öntöttem szegény párát...
Van rajta só, bors, sült csirke fűszerkeverék és olaj. Mindezt jól belemasszíroztam és állni hagytam kb. fél órát, hadd szokja :-) Aztán Csaba könyörtelenül karóba húzta és igazi "forgós tyúk" lett belőle:
Valójában egyszerű tepsiben is le lehet készíteni, nem kötelező a forgónyárs. Akkor viszont fóliával érdemes letakarni amíg puha nem lesz és csak utána sütni fólia nélkül, közben locsolgatni. Csaba a sütő elé telepedett, annyira élvezte a sütögetést, közben locsolgatta sörrel is, hogy minél részegebb legyen és könnyű legyen vele bánni :-) 200 fokon forgott a drága csirkénk. Kb. 2 óra alatt készült el, ebből másfél órát töltöttünk el a forgónyárs keresésével...Na de a viccet félretéve, bő 1-1,5 óra kellett neki, amíg ilyen lett:
Jó meleg lett a lakásban, az tény és való, még sose ettünk szaunában sült csirkét, de ez nagyon finom volt. Friss, ropogós kenyérrel, savanyúsággal, ja és két kézzel! Semmi kés és villa, csak amolyan tábori, kempinges érzés :-)
Ezt az érzést kívánom nektek is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése