2011. szeptember 9., péntek

Krumplis tészta

Igazi magyaros ízvilágot zárt magába ez az étel. Bár ez inkább Csaba kedvence, mint az enyém, azért én sem vetem meg az illatát! Idős nénikék, bácsik szokták mesélni, hogy ez egy igazi falusi étel volt, laktató, olcsó és viszonylag gyors. Alig akad olyan magyar ember aki ezt ne ismerné. És finom házi savanyúsággal is legalább olyan magával ragadó... Azok a színek....



Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • pirospaprika
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • pici zsír
  • 40 dkg tészta (lehetőleg nagy fodros kocka)
  • 1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:

A kockára vágott krumplit megfőzzük. A tésztát is kifőzzük. A vöröshagymát, a füstölt szalonnát és a bacont zsiradékon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a megfőtt burgonyát, majd kicsit összepirítjuk. Ezután mehet rá a tészta és azzal is összepirítjuk. Jól összekeverjük és tálalhatunk is!


Ízlés szerint meg lehet még bolondítani kolbásszal is, de az talán kicsit sok lenne :-)  Mindig mondtam, hogy a régi öregek tudtak élni! Éljünk mi is! :-)

1 megjegyzés: