Nem csalódtam. Olyan fahéj illat terjengett a lakásban, hogy semmilyen más illat nem tudta volna lekörözni! Bercike is vígan falatozott belőle, alig bírta kivárni, hogy kihűljön, már majdnem megégette a száját. Ezekkel a sütikkel csak 2 baj van: 1. alig lehet kivárni, hogy végre ehessen belőle az ember, 2. nagyon gyorsan elfogy és az ember kezdhet mindent elölről... Hogyan? Hát így:
Hozzávalók:
- A tésztához:
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- Valamint:
- szilva
- fahéj
- cukor
- 1 tojássárga
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztjuk.A 3/4 rész tésztával kibélelünk egy piteformát (vagy tortaformát, aminek recés az oldala). A kimagozott, kettévágott szilvát a húsával felfelé rárakosgatjuk a tésztára, megszórjuk fahéjjal és cukorral, ezután az 1/4 rész tésztából sodort csíkokkal berácsozzuk a tetejét. Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Ha meg szeretnétek lepni a családot egy igazi finom édességgel, vagy éppen a gyerkőccel szeretnétek megkedveltetni a gyümölcsöket, ez a pite mindenképpen nyerő! Másképp Bercike sem enné meg a szilvát, de így olyan gyorsan eltüntette, hogy öröm volt nézni :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése