2011. szeptember 8., csütörtök

Fahéjas tallérok

Na, ez az a süti, ami miatt kénytelen voltam egyszerre legalább 5 db Rama margarint a fagyasztóba bezsúfolni. Mert én viseltem volna nehezen, ha nincs amihez nyúlni, nemhogy Bercikénk, aki csak úgy küldte le a pocakba egyiket a másik után, mint egy felnőtt...szóval ha szeretitek a fahéjat, ez tuti siker lesz!

Ez egy adag, de amikor másodszor fogtam neki már egyből dupla adaggal indítottam. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a szomszédok is sárgultak az irigységtől, olyan illatok keringtek a lakásban és a folyosón :-)

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg
  • 7 dkg kristálycukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, a cukorral és a fahéjjal összegyúrjuk, 25-30 db kis golyót formálunk, amit sütőpapírral bélelt tepsiben egy vizespohár aljával korongokká lapítunk. 170 fokos sütőben 15 percig sütjük. Miután kihűlt fémdobozba rakjuk, sokáig eláll.

Már arra is gondoltam, hogy legközelebb meglepek vele valakit, egy szép dobozban szerintem bonbon helyett is megállja a helyét :-) A 80 éves nagymamám is megnyalta utána mind a 10 ujját, azt hiszem ez sokat elmond a süti ízéről...

Sok sikert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése