Ugye milyen mutatós?Lehet, hogy nem arányos, nem egyenletes és nem tökéletes, de ha megkóstoljátok mindez már nem fog számítani. Mi a "kiskanállal a tepsiből, csak finom legyen" elv követői vagyunk, ami nem azt jelenti, hogy nálunk malacok laknak és nem adunk egy fillért sem a terítésre, tálalásra, de mint említettem, most kezdtem belejönni ezekbe a dolgokba, idővel minden jobb lesz....De ez a süti már nem lehet jobb :-)
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- A töltéshez:
- 40-50 dkg baracklekvár
- A kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítés:
A tésztához valókat egy nagy tálba rakjuk, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban margarin, összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától.
Ezután 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobb tésztát kb. 0,5 centi vastagra ellapítjuk, és kikent, lisztezett nagy tepsibe tesszük. Tenyerünkkel nyomkodva egy kicsit eligazgatjuk. A lekvárt egy kanállal kissé kikeverjük, majd egyenletesen a tésztára kenjük.
A kisebbik tésztát szintén kb. 0,5 centi vastagra nyújtjuk. Kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a tészta tetejét berácsozzuk vele. Felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165-170 fok) kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk amíg langyos lesz, utána szeleteljük. Akkor a legfinomabb, ha már teljesen kihűlt.
Ezután 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobb tésztát kb. 0,5 centi vastagra ellapítjuk, és kikent, lisztezett nagy tepsibe tesszük. Tenyerünkkel nyomkodva egy kicsit eligazgatjuk. A lekvárt egy kanállal kissé kikeverjük, majd egyenletesen a tésztára kenjük.
A kisebbik tésztát szintén kb. 0,5 centi vastagra nyújtjuk. Kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a tészta tetejét berácsozzuk vele. Felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165-170 fok) kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk amíg langyos lesz, utána szeleteljük. Akkor a legfinomabb, ha már teljesen kihűlt.
Jó étvágyat és ha még nem főztetek lekvárt, akkor a nagymamákat vegyétek rá, hogy ők tegyék ezt meg!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése