Hozzávalók:
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- kb. 25 dkg csiperke gomba
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 7-8 dl víz
- 2 erőleveskocka
- bors
- 1 csomag petrezselyemzöld
Elkészítés:
1.) A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és egy lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a megtisztított, megmosott, felszeletelt gombát, és 4-5 perc alatt puhára pároljuk.
2.) Megszórjuk a liszttel, és hozzákeverjük a tejszínt, majd botmixer vagy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk az egészet.
3.) Hozzáöntjük a vizet, erőleveskockával és borssal fűszerezzük, majd jól átforraljuk. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Ilyenkor olyan irigy tudok lenni, hogy nem én találtam ki a receptet! Ez valami mennyei ez a leves!
Na jó, lehet, hogy nem a legszebb, de olyan intenzív íze van! Biztos, hogy még nagyon sokszor teszem majd az asztalra....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése