2011. szeptember 16., péntek

Gombakrémleves

Ha csupán 3 szóval kellene összefoglaljam ezt a levest, ennyit mondanék: egyszerű, olcsó és finom.Lényegesen kevés időt tölt az ember lánya a tűzhely mellett és mégis olyan étellel lepi meg a családot, barátokat, hogy azok mind a tíz ujjukat megnyalják utána. Már ha szeretik a gombát, de remélem sokan szeretitek és ki is próbáljátok ezt a receptet.


Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • kb. 25 dkg csiperke gomba
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 7-8 dl víz
  • 2 erőleveskocka
  • bors
  • 1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés:


1.) A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és egy lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a megtisztított, megmosott, felszeletelt gombát, és 4-5 perc alatt puhára pároljuk.
2.) Megszórjuk a liszttel, és hozzákeverjük a tejszínt, majd botmixer vagy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk az egészet.
3.) Hozzáöntjük a vizet, erőleveskockával és borssal fűszerezzük, majd jól átforraljuk. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. 


Ilyenkor olyan irigy tudok lenni, hogy nem én találtam ki a receptet! Ez valami mennyei ez a leves!
Na jó, lehet, hogy nem a legszebb, de olyan intenzív íze van! Biztos, hogy még nagyon sokszor teszem majd az asztalra....

Nálunk alig érte meg a másnapot, kb 2 tányérnyit tudtam elrejteni :-) Ez is olyan "addig eszem amíg látom" étel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése