2011. szeptember 8., csütörtök

KÖSZÖNTŐ

Kedves Barátaim!


Sok szeretettel köszöntelek konyhaművészetem világában! Ne számíts hatalmas dolgokra, hiszen még én is kezdő vagyok. Nemrég még minden tudományom annyiból állt, hogy rántottát tudok készíteni, pár évvel ezelőtt -kollégista lévén ez is megfelelt- azt sem tudtam meddig kell főzni a tojást, hogy kemény legyen. Igaz, ezt ma sem tudom, valahogy sok mindenben egy érzés vezérel. Azt sem tudom, hogy dédnagyanyámék mit értettek azalatt, hogy 1 bögre liszt kell a sütibe...Milyen bögre? Mekkora? és mi számított akkor bögrének? De szeretem a kihívásokat és ez meglátszik a rengeteg dobozon, melyek a szobánkban lapulnak és szakács könyveket, újságokat rejtenek. Megszállott receptgyűjtő lettem és lassan kialakult az én kis világom is. Eljutottam a rántottától a rakott krumpliig és onnan még sokkal tovább. A torta sütés már nem A Mumus és alig tudom magam visszafogni, hogy ne főzzek meg mindennap egy teljes menüt. Mert kedvem az lenne hozzá....de az idő kevés....
Nem akarok sokat dumálni, remélem a receptek és a fényképek magukért beszélnek majd :-) Szeretném, ha ti is fakanalat ragadnátok és konyhatigrissé válnátok pár órára! Higgyétek el, a szeretteitek hálásak lesznek érte! Legyetek bátrak és merészek! A főzés valójában alkotás, művészet. Nem számít, hogy kezdő vagy, én is az vagyok még! Nem is akarok főzőiskolába járni, hogy aztán puccos éttermekben szakács lehessek. Ettől elveszne az egésznek a varázsa...Így szeretettel és szívből csinálom, a szeretteim mosolya és üres tányérja pedig minden fáradozásomért kárpótol!
Hajrá Barátaim és nem kívánok egyebet csak ennyit: sok üres tányért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése