2011. szeptember 8., csütörtök

Görög saláta

Személy szerint nagyon szeretem a görög konyhát. 2007-ben Csabával Korfun nyaraltunk és ott volt alkalmunk az eredeti görög konyhát kipróbálni. Irigykedtem is, ahogy csak bírtam! Azt mondta az idegenvezető, hogy a görögök nagyon lusták. Hát, már megbocsássa nekem a nagyvilág, de ha én is ott élnék és olyan ételt ehetnék úton útfélen, hát biza a lustaság szobra lennék! (Na nem mintha a magyar konyha nem érne semmit, sőt! minden konyhának megvan a saját varázsa...)
Mi több, azt hiszem, hogy a görög konyha egyike azoknak az eszközöknek, mellyel egy háborút is le lehetne állítani! Az én gondolataimban legalábbis....


Szóval, ha egy falatnyi Görögországot szeretnél az otthonodba invitálni, a legegyszerűbb módja ez a görög saláta.

Hozzávalók:


  • paradicsom
  • hagyma
  • paprika
  • uborka
  • fetasajt
  • oregáno, só
  • olívabogyó (zöld vagy fekete)
Elkészítés: minden zöldséget  (az olívabogyón kívül) kockákra vágunk, egy mély tálba tesszük, sózzuk, megszórjuk oregánóval és hozzáadjuk az olívabogyót is. Legvégén belekockázzuk a fetasajtot is és jó alaposan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe és miután jól lehűlt pirítóssal, magában vagy akár sült húsokhoz, sült krumplihoz tálaljuk.


Ezt is nehezen lehet abbahagyni, úgyhogy én mindig nagy adagot szoktam készíteni és mindig elfogy :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése