2011. szeptember 8., csütörtök

Citromos piskóta

Tavaly Karácsonykor anyósoméknál voltunk és a finom vacsora után anyósom egyszer csak előkapta a hűtőből ezt a piskótát. Én nemlehetabbahagyni piskótának is hívom és akkor még szerényen fogalmaztam. Kiderült, hogy anyósom egyik kolléganőjétől származik a titok, amire természetesen én is egyből lecsaptam. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen finom édesség nem jár semmilyen bonyolult előkészületből, nem kell aggódni az élesztő miatt, sőt a hozzávalók miatt sem, hiszen általában mindenki kamrájában lapul egy kis babapiskóta, cukor és citrom. És tádámmm:

...ez lesz belőle. Természetesen a tálalást mindenki úgy variálja ahogy kedve tartja, de mi nem pazaroltunk rá sok időt. Nekiestünk, mint éhes malac a vályúnak :-) És, hogy ti is megtehessétek ezt, jön a munka!

Hozzávalók:


Babapiskóta (egy 4 kis csomagból álló csomag, kb 400 gramm)
1 nagy tejföl
12 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 citrom héja és leve
2 dl Hulálá cukrásztejszín (FONTOS, hogy Hulálá márkájú legyen)


Elkészítés:
A tejfölt kikeverjük a kétféle cukorral és a citromok héjával és levével. A tejszínt alaposan felverjük, majd óvatosan a tejfölös- cukros- citromos masszához keverjük. Előveszünk egy tetszőleges tálat (jénai), műanyag dobozt, kapcsos tortaformát, alul krémet teszünk majd ráhelyezzük a babapiskótát, megint krém, majd piskóta, amíg minden elfogy. A tetejére krém kerül. Ezután egy éjszakára betesszük a hűtőbe és megpróbálunk nem rájárni alvajárásra hivatkozva :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése