Nagyanyó (Nagyanyóé a recept ugyanis, félreértés ne essék, nem az én nagyimról van szó, ő csak a nagyon ügyes Nagyanyó, nagy Ny-nyel :-) finomsága megbabonázott. Szóval, íme a végeredmény egészben:
És szeletben:
Na jó, a különböző fázisok kimaradtak, de ezeket a finomságokat régebben készítettem, a blog ötlete akkor még egy szemérmetlen gondolat sem volt! De Ti ügyesek vagytok és biztosan Nektek is menni fog! Pár barátnőm már elkészítette és mindenkinek ízlett, szóval, hajrá! Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 db készen kapható kakaós piskótakorong
- A krémhez:
- 10 + 28 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 5,5 dl tej
- 28 dkg cukor
- 2 nagy citrom leve és héja
- A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 6-7 dkg vaj
Elkészítés:
1. A 10 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a cukrot. Ezzel a cukros tejjel felengedjük a rántást, majd gőzön főzve, keverve a masszát besűrítjük, akár egy hagyományos besamell-t.
2. A jól besűrűsödött masszát hűlni hagyjuk, majd hozzátesszük a citromok levét és héját. A 28 dkg puha vajat először magában keverjük habosra, majd apránként a cukros, citromos krémbe dolgozzuk.
3. A kakaós tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és megkenjük a citromos krémmel. A harmadik piskóta korongra már nem teszünk semmit, arra jön a máz.
4. A mázhoz valókat a vaj nélkül, kevergetve addig melegítjük, amíg a porcukor elolvad benne. Ha ez megtörtént, beledobjuk a vajat, fölolvasztjuk, utána szépen elsimítjuk a torta tetején. Ha lehet, ne csurogjon le a torta oldalára. Dermedni hagyjuk hűtőben, végül cikkekre vágva tálaljuk!
2. A jól besűrűsödött masszát hűlni hagyjuk, majd hozzátesszük a citromok levét és héját. A 28 dkg puha vajat először magában keverjük habosra, majd apránként a cukros, citromos krémbe dolgozzuk.
3. A kakaós tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és megkenjük a citromos krémmel. A harmadik piskóta korongra már nem teszünk semmit, arra jön a máz.
4. A mázhoz valókat a vaj nélkül, kevergetve addig melegítjük, amíg a porcukor elolvad benne. Ha ez megtörtént, beledobjuk a vajat, fölolvasztjuk, utána szépen elsimítjuk a torta tetején. Ha lehet, ne csurogjon le a torta oldalára. Dermedni hagyjuk hűtőben, végül cikkekre vágva tálaljuk!
Most azt mondom, hogy ez a torta annyira finom, ha elárulom a receptjét, meg kell, hogy öljelek és ha elkészíted, tudni fogod mire gondolok! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése