Legelső próbánál mindig betartom azt amit a recept ír: sütési időt, fokot, a hozzávalók adagját, stb. Néha beválik, néha nem. Ennél a kuglófnál például nem jött be a sütési idő, én többet sütöttem 60 percnél ahhoz, hogy ne maradjon tésztás. Ki kell tapasztalni :-)
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- 25 dkg
- 20 dkg kristálycukor
- csipetnyi só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 tojás
- 1,25 dl tejföl
- 42,5 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A margarint a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. A fele tésztába kakaóport keverünk, és belevegyítjük a meggy felét. A többit a világos tésztába keverjük.
Margarinnal kikent, morzsával megszórt kuglófformába töltjük, és villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 50 percig sütjük. 5 percig a formában hűlni hagyjuk.
Margarinnal kikent, morzsával megszórt kuglófformába töltjük, és villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 50 percig sütjük. 5 percig a formában hűlni hagyjuk.
Az íze mindenesetre fenséges! Nálunk 2-3 nap alatt elfogyott, még Berci is vígan túrta befele. Nagyon laktató süti és elég sokáig eláll, már ha egyáltalán hagyjátok elállni :-) Számomra a kuglóf is olyan, mint a muffin: rengeteg variáció van, mutatós, könnyű, finom. Egyetlen hibája van: gyorsan elfogy!:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése