2011. szeptember 8., csütörtök

Karfiol krémleves

A karfiolt mindig is imádtam, de krémlevest még sose készítettem. Ajándékba kaptunk egyszer egy botmixert és egyik hétvégén úgy gondoltam, hogy már eleget porosodott, ideje felavatni.
Ha olyan levest szeretnél az asztalra tenni, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti és nem akarsz a boltban egy vagyont költeni a hozzávalókra, ez a te levesed!






És ezt a következőképpen érheted el...


Hozzávalók:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 2 liter víz
  • 4 erőleveskocka
  • 1 doboz (250 ml) tejszín
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:


1.) A karfiolt megtisztítjuk a szárától, rózsáira szedjük, megmossuk, és kb. 2 liter forró vízben (amelybe 4 erőleves kockát oldunk fel) majdnem puhára főzzük. A lábast félretesszük hűlni egy kicsit.
2.) A karfiolokat egy szűrőkanállal kimerjük, és turmixgépben pépesre mixeljük, majd felöntjük a visszamaradt lé felével és a tejszínnel. (Ha sűrű lenne a leves, a maradék erőleves-lével hígíthatjuk)
3.) Visszatesszük a levest a gázra, és rottyantunk egyet rajta. Friss őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva, kockára vágott pirítóssal tálaljuk.


Isten tartsa meg a karfiolt és termelőit! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése