Ha olyan levest szeretnél az asztalra tenni, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti és nem akarsz a boltban egy vagyont költeni a hozzávalókra, ez a te levesed!
És ezt a következőképpen érheted el...
Hozzávalók:
Elkészítés:
1.) A karfiolt megtisztítjuk a szárától, rózsáira szedjük, megmossuk, és kb. 2 liter forró vízben (amelybe 4 erőleves kockát oldunk fel) majdnem puhára főzzük. A lábast félretesszük hűlni egy kicsit.
2.) A karfiolokat egy szűrőkanállal kimerjük, és turmixgépben pépesre mixeljük, majd felöntjük a visszamaradt lé felével és a tejszínnel. (Ha sűrű lenne a leves, a maradék erőleves-lével hígíthatjuk)
3.) Visszatesszük a levest a gázra, és rottyantunk egyet rajta. Friss őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva, kockára vágott pirítóssal tálaljuk.
Isten tartsa meg a karfiolt és termelőit! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése