2012. február 16., csütörtök

Emeletes élvezet Azilától

Csaba kedvencei azok a sütik, édességek, amelyek szinte tocsognak a krémben. Bevallom, tényleg jól néznek ki, de én ezekből mindig hiányolom a stabil tésztát, a "rágni valót", ha fogalmazhatok így.
Igazából neki akartam kedveskedni ezzel a sütivel. Amikor először olvastam a receptleírást és megláttam a süti fotóját, azt hittem egész nap a konyhában fogok izzadni és görnyedni mire elkészülök. De ebből csak a görnyedés volt meg :))) Biztos el fogom még készíteni, Bercikének is ízlett. Ő is segített kicsit és igazából félteni sem kellett, mert nem kell sütni és így nem kellett terelgetni a törpikét a sütő elől.

Hozzávalók:
1. réteg
  • 30 dkg darált keksz
  • 6 dkg lágy margarin
  • kevés tej (kb 1,5 dl)
  • 6 dkg porcukor
A darált kekszet a  porcukorral, margarinnal és a tejjel (amit csak FOKOZATOSAN adunk hozzá, nem egyből -így lehet nincs is szükség a 1,5 dl-re) összegyúrjuk és addig gyúrjuk, amíg egy nem túl lágy, de nem is kemény tésztát kapunk. (Furán hangzik, de tudni fogjátok mikor jött el ez a pillanat!!). Egy tepsit megszórunk egy kevés darált keksszel (ez segít, hogy a tészta ne ragadjon oda) és egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát.


2. réteg
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor (lehet kevesebb is)
  • 2 dl Hulálá tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
A túrót kicsit törjük össze villával majd adjuk hozzá a kétféle cukrot és alaposan keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrót, keverjük össze és kenjük az egészet a kekszes tésztára.


3. réteg
  • 2 csomag Aranka vaníliás krémpor (ahol ilyen nincs, szerintem sima vaníliás -nem főzős- puding is megteszi)
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
A krémport a tejjel és a vaníliás cukorral keverjük (gépi habverővel/mixerrel) keményebb krémmé. (ne ijedjünk meg, ez kb 10 percet vesz igénybe). Ezután kenjük rá ezt a krémet a túrós rétegre.


4. réteg
  • 2 dl Hulálá tejszín
  • 5 dkg porcukor
A tejszínt a porcukorral keverjük keményebb krémmé és kenjük a pudingos rétegre. A tetejét megszórhatjuk reszelt csokival, kakaóporral vagy akár csokis tortadarával is.


Végül betesszük a hűtőbe tepsistől. Én pár óra múlva már felszeleteltem, de tény és való, hogy másnapra lett ideális az állaga.


És a kóstolás az első számú rajongómtól :)


Csaba egyik kedvence lett ez a finomság. Én is ettem belőle, tényleg finom, de én nem vagyok ennyire krémesszájú :)))

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése