2012. február 9., csütörtök

Túrófánk

Nagyon szeretjük ezt a finomságot, mert egyszerű és gyors. Első alkalommal egy fura receptet találtam és mondhatni eléggé kiábrándító lett a végeredmény. Talán az volt a gond, hogy bögre volt a mérce és ez attól függ ki mekkora bögrét használ. A második recept viszont (ami alapján megsütöttem a fánkokat) tökéletes! Nem tudom melyik háziasszony találta ki, de fantasztikus, pufi, könnyű fánkok születtek :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt
  • 1 kis pohár tejföl ( 175 gr)
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só
Elkészítés: A túrót villával törjük össze, keverjük ki a tejföllel, majd a tojásokkal. Adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat is. 
 (persze nem kell megkóstolni a nyers tésztát :))))

 A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát és kis adagokban adjuk ezt is a túrós masszához. Bő olajban, közepes lángon süssük ki őket, miután kanállal kiszaggattuk. 

 Ha megsültek, megszórhatjuk fahéjas porcukorral és tálalhatjuk baracklekvárral is. A kanál méretétől függően kb. 30-40 fánk lesz belőle.





Nagyon finom! Annak ellenére, hogy nekem 31 darab lett ebből az adagból,(evőkanállal szaggattam)  alig tudtam párat félretenni Csabának másnapra a munkába, a többit mind megettük hárman :))))
Való igaz, hogy frissen a legfinomabb, de Csaba szerint másnap sem "eldobnivaló" az íze :) Bercike is nagyon szereti, neki egy kicsit lefújtam a tetejéről a porcukrot, hogy ne ártson a fogainak, de úgy is megette, nem panaszkodott :)))
Ez a recept kiválóan megfelel  hónap végére is, amikor már eléggé üres a zsebünk/pénztárcánk, de szeretnénk valami finomságot enni! Mi imádjuk, próbáljátok ki Ti is! :)

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése