Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg liszt
- 1 kis pohár tejföl ( 175 gr)
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi só
(persze nem kell megkóstolni a nyers tésztát :))))
A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát és kis adagokban adjuk ezt is a túrós masszához. Bő olajban, közepes lángon süssük ki őket, miután kanállal kiszaggattuk.
Ha megsültek, megszórhatjuk fahéjas porcukorral és tálalhatjuk baracklekvárral is. A kanál méretétől függően kb. 30-40 fánk lesz belőle.
Nagyon finom! Annak ellenére, hogy nekem 31 darab lett ebből az adagból,(evőkanállal szaggattam) alig tudtam párat félretenni Csabának másnapra a munkába, a többit mind megettük hárman :))))
Való igaz, hogy frissen a legfinomabb, de Csaba szerint másnap sem "eldobnivaló" az íze :) Bercike is nagyon szereti, neki egy kicsit lefújtam a tetejéről a porcukrot, hogy ne ártson a fogainak, de úgy is megette, nem panaszkodott :)))
Ez a recept kiválóan megfelel hónap végére is, amikor már eléggé üres a zsebünk/pénztárcánk, de szeretnénk valami finomságot enni! Mi imádjuk, próbáljátok ki Ti is! :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése