2012. február 5., vasárnap

Rafaello süti

Nagyon szeretem a Rafaello bonbonokat, hízlal vagy nem, szerintem nagyon finom :) Amikor rátaláltam erre a receptre, szinte éreztem, hogy szakasztott mása az eredeti bonbonnak. Összefutott a nyál a számban. De nem vártam sokáig, belefogtam...És sokkal jobb lett, mint a bonbon! Hatalmas adag készült és sokkal olcsóbb volt, mintha ugyanennyi Rafaello bonbont szereztem volna be.

Elkészítés:

Tészta : 6  tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. Kizsírozott tepsibe sütjük, de ne szárítsuk meg nagyon.


 Krém : 6 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral, 1 vaníliás pudingporral,5 dl tejjel kikeverünk és főzzük.
20 dkg margarint 10 dkg porcukorral jól kikeverünk és a kihűlt krémhez keverjük. Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. 

 Valami isteni íze van, tényleg egy falat mennyország :) Én a hűtőben tartottam leginkább, hidegen sokkal kellemesebb íze van és nem lágyul meg a puding sem. Mondanom sem kell, hogy 2 napig tartott, a fiúknak is nagyon ízlett és mire elfogyott az összes és rájöttem, hogy cukrász szeretnék lenni, de nem amolyan profi, igazi, hanem home made :) Vagyis itthoni, gyakorló cukrász...Ezért valószínűleg több süti/torta/desszert recept lesz a blogomban, mint egyéb étel...


Úgyhogy, ha ti is szeretnétek tudni, hogy merre induljatok az életben, süssetek egy tepsi Rafaellót és megérkezik a válasz!!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése