Hozzávalók:
- 3 közepes krumpli megfőzve, összetörve
- 1 kis doboz kefír (azt hiszem 175 gr)
- 3 evőkanál olaj
- fél kocka élesztő (amit fél dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatunk)
- 1/2 kg liszt
- 1 teáskanál só
Egy tepsit kiolajozunk vagy kibélelünk sütőpapírral (én a sütő tepsijét használtam, méretre ez ideális volt) és belesimítjuk a tésztát, villával megszurkáljuk...
...és a biztonság kedvéért még egyszer-kétszer tenyerünkkel megigazgatjuk :) Pár percre betesszük a 180 fokos sütőbe, de vigyázzunk, ne süssük meg teljesen!
Eközben megdolgoztatjuk a pasikat is. Ők fogják összekeverni a tejfölt a zúzott fokhagymával. Nálunk sem volt ez másként. Csaba hámozta és összezúzta a fokhagymát, Bercike pedig összekeverte a tejföllel. (500 gr tejfölre volt szükség, a fokhagyma mennyiség ízlés dolga)
Ezután jöhet a móka :) Rákenjük a tejfölt a tésztára, megszórjuk sonkával, szalonnával, hagymával, kolbásszal... (nálunk 2 féle készült, egy kolbászos hagymás és egy sonkás változat)
Megszórjuk sajttal...
..és mehet a sütőbe. Én 170 fokon sütöttem, hogy alaposan átsüljön a tészta is, azt is számításba kell venni, hogy a tejföltől picit elázhat!!! Kb. 20 percig volt a sütőben és íme a végeredmény:
Az egészben az a szomorú, hogy Bercikének nem ízlett, sehogy sem akart enni belőle :( Talán a fokhagyma miatt, pedig már evett fokhagymás alapú pizzát és az bejött neki. De mindegy is, nekünk felnőtteknek ízlett :) Laktató étel és nem is a legdrágább fajta, hiszen minden otthoni maradékot rá lehet pakolni, így semmi nem vész kárba.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése