Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 25 dkg vaj vagy sütőmargarin
- 25 dkg porcukor (de lehet barna cukor vagy kristálycukor is)
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 50 dkg darált keksz
- 1 ampulla (kb 0,2 deci) rumaroma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg étcsoki
- 1,5 evőkanál olaj
Téglalap alakban, kb kétujjnyi vastagon egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. Letakarva 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megdermedjen. Ezután vágódeszkára6tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A csokit vízgőzön fölolvasztjuk, az olajat belecsurgatjuk, majd egyenletesen a kekszes masszára kenjük. Dermedni hagyjuk, majd forró vízbe mártott késsel tetszőleges szeletekre vágjuk.
Ugye, hogy nem is olyan nehéz? Nagyon finom íze van és elég sokáig eláll, feltéve, ha marad :) Bár imádom a csokimázas sütiket, édességeket, számomra ez a finomság sokkal jobb volt csokimáz nélkül. Kellemesebb íze volt, kevésbé volt tömény. De ahogy mondani szokták, ízlések és pofonok! :)
Ti hogy szeretitek?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése