2012. február 15., szerda

Sportszelet házilag

Már évek óta (pontosabban amióta Budapesten élek) rabja vagyok a bolti Sport szelet csokinak, imádom annak minden formáját és változatát! Pontosan ezért tett nagyon boldoggá az, hogy otthon is elkészíthetem minden nagyobb erőfeszítés nélkül. Ráadásul a mennyiség legalább tízszerese a boltban kapható szeletkének. Mindig mondtam, hogy megéri az újságokat böngészni, mert az ember lánya előbb utóbb rátalál arra, mait keresett :)

Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 25 dkg vaj vagy sütőmargarin
  • 25 dkg porcukor (de lehet barna cukor vagy kristálycukor is)
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg darált keksz
  • 1 ampulla (kb 0,2 deci) rumaroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg étcsoki
  • 1,5 evőkanál olaj
Elkészítés: A tejet egy lábasban a vajjal/margarinnal és a cukorral addig melegítjük, míg az utóbbiak fölolvadnak benne. A tűzről levéve hozzákeverjük a kakaót, darált kekszet, azután a rumaromát és a vaníliás cukrokat is. 
Téglalap alakban, kb kétujjnyi vastagon egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. Letakarva 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megdermedjen. Ezután vágódeszkára6tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A csokit vízgőzön fölolvasztjuk, az olajat belecsurgatjuk, majd egyenletesen a kekszes masszára kenjük. Dermedni hagyjuk, majd forró vízbe mártott késsel tetszőleges szeletekre vágjuk.

Ugye, hogy nem is olyan nehéz? Nagyon finom íze van és elég sokáig eláll, feltéve, ha marad :) Bár imádom a csokimázas sütiket, édességeket, számomra ez a finomság sokkal jobb volt csokimáz nélkül. Kellemesebb íze volt, kevésbé volt tömény. De ahogy mondani szokták, ízlések és pofonok! :)
Ti hogy szeretitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése