Hozzávalók:
- kb. 15 dkg magozott meggykompót
- 18 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg Rama kockamargarin
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál tej
Egy püspökkenyérformát (chec formát) margarinnal kikenünk. A meggyet lecsöpögtetjük. A lisztet a mandulával összekeverjük és elmorzsoljuk a margarinnal. Akkor jó, ha zsemlemorzsához/prézlihez hasonló állaga lesz.
A cukrot a tojással és a tejjel 2-3 percig keverjük, majd a meggyel együtt a lisztes keverékhez adjuk.
A formába "öntjük", szépen elegyengetjük és már mehet is a sütőbe. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb 170 sütjük. (tűpróbáig, de kb 50-60 percet vesz igénybe, ez sütőtől is függ)
Személyes tapasztalatként csak annyit, hogy én nem darált mandulát tettem bele, mert az nem volt itthon. Helyette szeletelt mandulát találtam a szekrényben és azt morzsolgattam össze (kézzel) durvább darabokra, tökéletesen megállta a helyét így is. Ezenkívül pedig ne ijedjetek meg az állagától, elég nehéz összekeverni a tésztát, meggyet, stb amikor együtt van minden és hirtelen úgy tűnik majd, hogy nem is lesz belőle süti, annyira kevésnek látszik az adag, de higgyetek nekem, LESZ belőle süti, méghozzá nem is akármilyen!
Először meglepett, hogy nem kell bele sütőpor, nem voltam benne biztos, hogy tényleg nem kell vagy csak kimaradt a receptből, ezért a siker érdekében tettem bele 1 kiskanál sütőport is. (elkevertem a liszttel és a mandulával) Ezt sem bántam meg!
A végeredmény egy illatos, ízletes édesség lett, ami olyan gyorsan elfogyott, hogy estére már csak a hűlt helye maradt...
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése