Hozzávalók:
- 60-70 dkg szögletes háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl (450 gr)
- 9 púpos evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, amiben meg lehet keverni. Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. Jól elkeverjük.A másik tejfölt is kiborítjuk, és hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt is jól elkeverjük.
Egy közepes méretű tepsibe (20x30 cm) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, majd rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át, és ismét egy sor kekszet teszünk rá. Erre ráöntjük a maradék tejfölöket, és óvatosan szétkenjük, hogy befedje a kekszet. Villával vagy fogpiszkálóval összekeverjük, amitől hullámos mintát kap.
Ezután legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.
Este szoktam elkészíteni, így másnap már szeletelhető. Mivel éjszaka lefoglal az alvás, könnyebb legyőzni a türelmetlenséget reggelig :) Annak ellenére, hogy közepes méretű jénaiban, tepsiben készül és "soknak" tűnik, pillanatok alatt elfogy, annyira finom! Amikor először megkóstoltam, azt mondtam magamban: - Hát ezután mást nem is fogok készíteni, ez annyira egyszerű és finom, hogy semmi értelme órákat görnyedni a konyhában például a zserbóval, kakaós csigával vagy hasonlókkal küzdve. Bercikének is nagy kedvence, nyáron biztos szuper lesz fagyi helyett is.
Csak ajánlani tudom mindenkinek! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése