2012. január 15., vasárnap

Amerikai krémes

Annyira izgatott és türelmetlen vagyok, hogy azt sem tusom mit írjak és hogyan...Ez a süti minden képzeletemet felülmúlta. Csaba imádja a krémes sütiket, miatta esett a választás erre a csodára. Igaz, én is szeretem a krémeseket, de közben folyton azt számolgatom magamban, hogy Rubint Réka melyik dvd-je segít majd leginkább ledolgozni a fölösleget. Mert ha én egyszer belevetem magam a sütievésbe....akkor bizony nincs pardon! :)
Szóval, most azt próbálom elérni, hogy ne legyek az egyetlen, aki habzsolja a kulináris élvezeteket :)

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 11 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 7 tojásfehérje
  • 7-10 evőkanál cukor (nekem 7 elég volt)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • A tetejére:
  • 4 dl tejszín (lehetőleg Hulala, de mindenképpen cukrásztejszín kell!!!)
  • reszelt csoki/ csokis tortadara

Elkészítés:

A tojássárgájákat a cukorral, az olajjal és a vízzel jó habosra keverem. Egy 27x37 cm-es tepsit kikenek és belisztezek (vagy sütőpapírt teszek bele. A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A lisztbe rakom a sütőport és a kakaót, összekavarom, és a tojásos masszához adom. Jól összekeverem az egészet, és a tepsibe öntöm. Berakom sülni, de csak 20 percre. Ennyi idő alatt össze kell állítani a krémet: a tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzök. A tojások fehérjéihez adom a cukrot és kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a pudingba. Ha a tészta már 20 perce sül, akkor kiveszem, és egyenletesen rásimítom a tésztára a pudingos habomat.


 Ezzel visszateszem még 15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten. Ha kész, megvárom, hogy kihűljön, és a tejszínből fölvert habot a tetejére simítom, csokit reszelek rá, vagy csokis tortadarával szórom meg.















Ha ezzel mind megvagyunk, akkor sajnos még legalább 1 órát várni kell :( Hűtőbe kell tenni, hogy megdermedjen a teteje...De megéri kivárni :) Nem tudom miért hívják amerikai krémesnek, én is így találtam rá a receptre, de kit érdekel a név, igaz? A fontos, hogy legyen finom és ez a süti nagyon finom! Könnyű elkészíteni, gyorsan kész van és biza a vendég azt hiheti, hogy egy egész napot töltöttünk a konyhában, holott csak 1 órára volt szükségünk :)))

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése