2012. január 8., vasárnap

Savanyú káposztás- rizses csirkecomb

Na, ez egy másik olyan étel, amiből addig bírnék enni, amíg szem előtt van :))) Szerencsére nagyon hamar el szokott fogyni! Az ízén kívül azért is szeretem annyira, mert nem kell azon gondolkodnom, hogy mi legyen a köret a csirkecomb mellé, sőt még saláta vagy savanyúság sem kell külön hozzá, ez amolyan 3 az 1-ben étel....

Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb (persze lehet több is, ha nagyobb a tepsi)
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg rizs
  • 3 dl húsleves (3 dl vízben szoktam feloldani egy húsleveskockát)
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors
Elkészítés: A forró olajon pirítsuk meg kicsit az apróra vágott hagymát, majd húzzuk félre a tűzről és szórjuk meg a pirospaprikával. Tegyük bele a káposztát és a rizst, öntsük fel a húslevessel, sózzuk, borsozzuk. Egyet forraljunk rajta, majd öntsük az egészet egy kiolajozott tepsibe és egyenletesen igazgassuk el. A csirkecombokat kicsit vágjuk be a csontok mentén, mert így hamarabb átsül és nem marad véres. Sózzuk, borsozzuk és helyezzük el a rizses káposztán. Takarjuk le fóliával és 180 fokon addig süssük, amíg a combok puhák lesznek. Utána fólia nélkül tegyük vissza és kicsit pirítsuk meg.






Én kb. fél liter vízben főztem  másfél húsleveskockát, mert amikor először készítettem el ezt az ételt mindent betartottam a recept szerint és a végeredmény kicsit szárazra sikerült, sőt, majdnem oda is égett az alja, a comb pedig nem sült át rendesen. A változtatásokkal azonban nagyon jó lett :)
Elkészítettem már vendégvárónak is, mindenkinek nagyon ízlett. Finom, friss ropogós kenyérrel az igazi és előtte jöhet egy kis pálesz is annak, aki szereti :))

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése