2012. január 10., kedd

Bécsi csokis perec

Adott egy segítőkész, energiabomba gyerkőc, akit mindenáron le kell foglalni. Adott egy sütési terv, amibe őt is be lehet vonni. Tehát már csak egy dolog marad hátra: mit is süssünk? A bécsi csokis perecet választottam, mert sokáig eláll, sok lesz belőle és olyan jó ropogtatni, valahogy összehozza a családot ez is....


Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 33 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 25 dkg
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • A bevonáshoz:
  • étcsokoládé vagy tortabevonó
  • kevés olaj

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a kakaóval, és elmorzsolom a hideg margarinnal. Hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Összegyúrom, és 20-30 percre hűtőbe teszem.


 Pereceket formázok, és 210 fokon 10-15 percig sütöm. 




Ha kihűlt, gőz felett megolvasztom a csokoládét, 2-3 evőkanál olajat rakok bele, és belemártom a pereceket. 



Amint látszik, én tejcsokit olvasztottam fel és abba mártogattam, mert elfelejtettem étcsokit venni. De így is nagyon finom volt. És a kókuszreszelék a ráadás, nem kötelező megszórni vele a pereceket. Nekem ebből az adag tésztából 43 perecem lett, elég sokáig ropogtathattuk őket :) Többek között ezt vittem Karácsonykor anyósomékhoz és bizony senki sem panaszkodott az íze miatt :) Bercike is nagy örömmel megkóstolta, bár neki jobban ízlett a reszelt túrós kakaós, amit szintén megosztok majd veletek. Szóval, gyerkőccel, vagy anélkül, de érdemes kipróbálni ezt a finomságot! Azt nem mondom, hogy diétás édesség, de néha megengedhetjük magunknak ezt a "bűnbeesést", igaz-e? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése