Hozzávalók:
- A tésztához:
- 33 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- A bevonáshoz:
- étcsokoládé vagy tortabevonó
- kevés olaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a kakaóval, és elmorzsolom a hideg margarinnal. Hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Összegyúrom, és 20-30 percre hűtőbe teszem.Pereceket formázok, és 210 fokon 10-15 percig sütöm.
Ha kihűlt, gőz felett megolvasztom a csokoládét, 2-3 evőkanál olajat rakok bele, és belemártom a pereceket.
Amint látszik, én tejcsokit olvasztottam fel és abba mártogattam, mert elfelejtettem étcsokit venni. De így is nagyon finom volt. És a kókuszreszelék a ráadás, nem kötelező megszórni vele a pereceket. Nekem ebből az adag tésztából 43 perecem lett, elég sokáig ropogtathattuk őket :) Többek között ezt vittem Karácsonykor anyósomékhoz és bizony senki sem panaszkodott az íze miatt :) Bercike is nagy örömmel megkóstolta, bár neki jobban ízlett a reszelt túrós kakaós, amit szintén megosztok majd veletek. Szóval, gyerkőccel, vagy anélkül, de érdemes kipróbálni ezt a finomságot! Azt nem mondom, hogy diétás édesség, de néha megengedhetjük magunknak ezt a "bűnbeesést", igaz-e? :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése