2012. január 8., vasárnap

Diós kifli

Névnap, születésnap, ünnepnap, alkalom a suliban vagy anyukám munkahelyén, teljesen mindegy. A diós kiflik mindig a tányérokról mosolyogtak mindenkire. És ha valaki megkóstolta, többé soha nem felejtette el az ízét...omlós, édes, ennivaló! Anyukám több tepsivel is sütött egyszerre, most már értem, hogy miért...Sokszor éjjelig ültem a konyhában és néztem ahogyan anyukám sürög forog a sütemények körül és ezzel a diós kiflivel zárja az egész sütési ceremóniát. Valóban ez a korona az apró sütik között!

Hozzávalók :  50 dkg liszt, 30 dkg margarin, 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor,

A kiflik beforgatásához : 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg porcukor.

Elkészítés : A szobahőmérsékletű margarint morzsoljuk el a porcukorral, adjuk hozzá a darált diót, majd a lisztet, és jól dolgozzuk össze.
Nyújtsunk belőle hosszú rudakat, vágjuk őket kb. 7 cm-es darabokra, egy kicsit sodorjuk meg, és formázzuk patkó alakúra.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben kb. 10-15 percig ( sütőtől függ ) süssük világosra. 


Nagyon vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert akkor száraz lesz.  Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.


Nekem 90 darab lett ebből az adagból, de ez a mérettől is függ, hogy ki mekkorára készíti. Nekünk lett egy kakukktojás is a tepsibe, ugyanis Bercike is segített és a kilapított kerek diós tallér az ő alkotása :))) A sütő saját tepsijét használtam és háromszor telt meg. Olyan illat lett a lakásban, hogy ha nem mi sütöttünk volna, biztos irigyeltem volna magunkat :)
Ha kész vagytok a diós kiflikkel, jöhet a csatakiáltás: (persze a győzedelmes :)


Nagyon finom süti és sokáig eláll, hiszen nincs benne tojás. De biztosítalak, hogy nem juttok el addig, hogy ezt megtapasztaljátok. Mert olyan gyorsan lecsaptok majd a sütis tálra, hogy magatok is meg fogtok lepődni!!!
Hajrá és győzzetek!!! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése