2011. november 30., szerda

Házi csoki

Na igen, gyerekkoromban, amikor a barátnőm anyukájának a házi csokiját majszolgattam, nem is gondoltam volna, hogy egyszer majd én is nagy házi csoki készítő leszek. Íze nem hasonlítható semmilyen más csokiéhoz. Egyedi. Különleges. Olcsó. Finom. És házi!
Gyorsan rátaláltam erre a receptre az interneten és az első próbálkozás után eldöntöttem, hogy ez a recept is felkerül a kedvencek listájára. Remek édesség és nem utolsó sorban arra is jó, hogy a gyerekünk duzzogását mosollyá változtassuk vagy, hogy könnybe lábadt szemecskéjéből eltüntessük a bánatot.


Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 2 kiskanál kakaó
  • 35 dkg tejpor
  • 25 dkg
  • mazsola, kókusz, dió tetszés szerint

Elkészítés:

A margarint egy lábosba tesszük a cukorral, felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót. Pár percet hagyjuk főni, ezután hozzáadjuk a tejport és tetszés szerint mazsolát, kókuszreszeléket vagy diót. Jól összekeverjük. Egy tálcára fóliát terítünk, ráöntjük a csokoládénkat, felcsavarjuk a fóliát, és hűlni hagyjuk. 



 Miután kihűlt, felvágjuk és tálaljuk.


Na, ugye milyen könnyű? Én kókuszreszelékkel készítettem, mert csak az volt itthon. Ami az állagát illeti, nem tökéletes. Amikor kihűl, keményebb lesz és elég nehéz szeletelni, mert kicsit morzsálódik. De nem az angol királynénak lesz, hanem a családnak és aki megkóstolja, annak eszébe se jut bármit is kritizálni benne...Tömény, laktató és különleges :-)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése