Ha van sütőd és egy tepsid, na meg egy pár tepsibe való, akkor már te vagy a konyha királya! :-) Sőt, varázsló is lehetsz! Mindig is nagy kedvencem volt a tepsis vacsora, legyen az hús, zöldség vagy éppen rakott tészta. Ez olyan, mint a mai modern művészet: minden a tepsibe van hajítva, összevissza fűszerezve, olajjal, borral vagy vízzel nyakon öntve és a végeredményt nem is kell megérteni, elég, ha ízlik :-) Pont erre vágytam, amikor a boltban megvettem a tarját és a következőket műveltem vele:
Kb. 6 (lehet több is, attól függ mekkora a család/vendégsereg) szelet tarját (nem kell kiklopfolni!!!) sózunk, borsozunk és alaposan bekenjük mindkét oldalát mustárral. Előkapunk egy nagy tepsit (akár a sütőjét is), olajat öntünk bele, majd az aljára karikázunk 1 nagyobb fej vöröshagymát és ízlés szerint fokhagymát. Ráhelyezzük a hús szeleteket és az egészet leöntjük fél pohár ételízesítős vízzel (fél pohár vízben 1 kiskanál delikátot szoktam elkavarni). Letakarjuk alufóliával és betoljuk a forró sütőbe. Én 180-190 fokon szoktam sütni és időnkét megnézem, hogy nehogy odaégjen az alja. Ha kevésnek tartjuk a delikátos vizet, lehet pótolni. 1 órát volt a sütőben, azután levettem róla a fóliát és még 10 percre visszatettem. És, hogy köret is legyen: nagyobb darabokra vágott krumplit főztem és a végén (miután a húst kivettem a tepsiből) a húsból visszamaradt zsiradékba forgattam bele. Akár a sütőbe is be lehet tenni egy kicsit, ha jobban meg akarjuk pirítani, de anélkül is nagyon finom :-)
Nagyon finom...omlós lesz a hús, Bercikének nagy kedvence ez az étel. Miatta kevesebb borsot szoktam tenni a húsra, de ez semmit nem vesz el az ízéből. Savanyúsággal a legjobb! És Csaba szerint előtte pálinkával, utána sörrel :-)))) Ugyanezt meg lehet művészkedni karajjal is, sőt szerintem a csirkemell sem ellensége ennek a mustáros pácnak. Szóval, lehet művészkedni! Nálatok a fakanál! Na és a tepsi! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése