Hozzávalók:
- A piskótához:
- 5 tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 dl olaj
- 5 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- A töltelékhez:
- 2 csomag habfixáló
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dl habtejszín
- 8 dkg tortadara
- 3 db banán
- citromlé
Elkészítés:
1. Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral, és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.
3. Közepes fokozaton kb. 30 alatt készre sütöm. Rácson hűlni hagyom.
2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral, és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.
3. Közepes fokozaton kb. 30 alatt készre sütöm. Rácson hűlni hagyom.
4. Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára morzsolom és félreteszem.
5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Óvatosan beleforgatom a tortadarát.
6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat.
A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
7. Letakarva 1 éjszakára hűtőbe teszem. A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik, és gyönyörűen szeletelhető.
Mi nem vártunk vele másnapig, csak pár órára tettem be a hűtőbe, utána nekiestünk, mint malac a vályúnak! A banán és a csoki/kakaó fantasztikus kombináció!!! Egyáltalán nem édes, legalábbis mi nem szeretjük azokat az édességeket, amelyek émelyítőek, kivéve, ha a baklaváról van szó, mert az ugye, méreg édesen finom...Ez a finomság szülinapi tortaként is megállja a helyét, pláne, ha az ember lánya készít marcipánból egy aranyos kis vakondot a tetejére :-))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése