Hozzávalók:
12 dkg liszt
7 dkg Ráma margarin
1 tojás sárgája
4 dkg cukor
csipetnyi só
Krémhez:
0,5 kg túró
2 dl tejföl
½ csomag vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
6-7 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
Tetejére:
4 tojásfehérje
12 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.
Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe (kb. 25x30 cm-es) nyomkodom a tésztát és előmelegített 190 °C-os sütőben félig megsütöm.
Ilyen a nyers tészta:
Ilyen félig megsülve:
Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, és a tésztára simítom. Majdnem készre sütöm.
Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb. 120 °C), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.
Ilyen, amikor kész van tepsiben és szeletben:
Nagyon finom sütemény!!! Egyetlen hátránya, hogy nagyon gyorsan elfogy :-) Nekem kicsit elázott a túrótól a tészta (ezért legközelebb ennél több pudingot teszek majd bele), de hűtőbe tettem és ott kicsit megdermedt. Mennyei íze van és nagyon egyszerű elkészíteni! Talán egyszer tortaformában is megsütöm, annyira jól néz ki a hab a tetején, hogy szerintem tortaként is megállja a helyét... A túró és a citromhéj az egyik legjobb kombináció a világon, szinte nélkülözhetetlen! Próbáljátok ki és zsebeljétek be ti is a sok dicséretet!!! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése