2011. október 20., csütörtök

Tejfölös-tortadarás süti

Mostanában valamilyen ismeretlen oknál fogva mindegy mit sütök, az egyetlen feltétel, hogy jó vastagon legyen rajta csokimáz :-) Használtam már ilyet a csokis körtetortához és az apósom szülinapi tortájához is. Bejött na, és ennyi! Ezúttal is maradt egy pohárkányi, amit a hűtőbe tettem és meggyőződésem, hogy apránként majd elkanalazzuk Bercikével, bár nagyon féltjük a fogacskáit, úgyhogy tényleg csak annyit kap belőle, hogy ne kívánja...A többi marad anyának, hogy aztán legyen még egy plusz oka Rubint Réka dvd-re tornázni :-))))

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 nagy pohár tejföl (375 gr)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg tortadara
  • A mázhoz:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 4-5 dkg kakaópor

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő. A liszttel keverjük el a sütőport, majd adjuk hozzá a tejfölt, a cukrot, a tojásokat, és jól keverjük össze. A legvégén keverjük bele a tortadarát, hogy ne legyen ideje elázni. Sütőpapíros tepsibe téve tegyük az előmelegített sütőbe, és alacsony fokozaton lassan süssük készre úgy, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját (ez nagyon fontos). Kb. 160-170 fokon, 30 perc alatt készül el.

A csokimáz hozzávalóit kis lángon addig kevergetjük, míg a vaj teljesen el nem olvad. A torta tetejére kenjük.

Így néz ki sütés előtt:





 És ilyen amikor fel van szeletelve és csokimázzal alaposan le van kenve:

 Ennyi lett:

De ez nem maradt így sokáig! Valóságos frissítő ez a süti és gyors. Na és olcsó, hiszen nem kell bele sem margarin, sem vaj. A máz helyett meg lehet hinteni porcukorral és így lényegesen lerövidül az egész procedúra, mellesleg így tényleg nem kell bele vaj, de még a porcukorral és a kakaóval is spórolhatunk! FINOM!!!! Eldöntöttem, hogy legközelebb tortaformában sütöm meg :-)



Végezetül pedig a minőség ellenőr:-D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése