Anyósomtól kaptunk pár üveg házi meggykompótot és arra gondoltam, hogy nem hagyom sokáig az üvegben állni őket. Egy finom sütiben sokkal jobban mutatnának, pláne ha kakaó is társul melléjük :)
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1,5 dl meleg víz
- 1,5 dl olaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg meggykompót
Elkészítés: A 4 tojássárgáját kézi habverővel elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a meleg vizet és a végén a sütőporral elkevert lisztet is. Ha már mindezt simára kevertük, kb. 1/3-át átrakjuk egy másik keverőtálba és ehhez adjuk hozzá a kakaót. A tojások fehérjét is felverjük és óvatosan hozzáadjuk a sárga és a kakaós tésztához, 2/3 részét a sárga tésztához, a maradékot pedig a kakaóshoz.
Sütőpapíros tepsibe öntjük először a sárga masszát, majd a kakaósat és egy fakanál nyelével óvatosan összekeverjük, márványozzuk. Ezután a tetejét beterítjük a meggyel.
Közepes tepsiben sütöttem, olyan 180 fokon kb. 25-30 percig, de ez sütőtől is függ.
A tetejét meg lehet szórni porcukorral, de nem kötelező.
Nagyon könnyed, finom íze van és mondanom sem kell, hogy a meggy és a kakaó keveréke mennyei!!! :)
Jó étvágyat!
Forrás: Andi konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése