2013. december 22., vasárnap

Meggyes-márványos piskóta

Anyósomtól kaptunk pár üveg házi meggykompótot és arra gondoltam, hogy nem hagyom sokáig az üvegben állni őket. Egy finom sütiben sokkal jobban mutatnának, pláne ha kakaó is társul melléjük :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl meleg víz
  • 1,5 dl olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggykompót
Elkészítés: A 4 tojássárgáját kézi habverővel elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a meleg vizet és a végén a sütőporral elkevert lisztet is. Ha már mindezt simára kevertük, kb. 1/3-át átrakjuk egy másik keverőtálba és ehhez adjuk hozzá a kakaót. A tojások fehérjét is felverjük és óvatosan hozzáadjuk a sárga és a kakaós tésztához, 2/3 részét a sárga tésztához, a maradékot pedig a kakaóshoz. 
Sütőpapíros tepsibe öntjük először a sárga masszát, majd a kakaósat és egy fakanál nyelével óvatosan összekeverjük, márványozzuk. Ezután a tetejét beterítjük a meggyel.
Közepes tepsiben sütöttem, olyan 180 fokon kb. 25-30 percig, de ez sütőtől is függ.
 A tetejét meg lehet szórni porcukorral, de nem kötelező.





Nagyon könnyed, finom íze van és mondanom sem kell, hogy a meggy és a kakaó keveréke mennyei!!! :)

Jó étvágyat!

Forrás: Andi konyhája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése