2013. január 20., vasárnap

Zebrakeksz

Bizonyára sokan ismerik ezt a csodás receptet. Én is többször elsiklottam felette, csak amolyan felületesen olvastam el. 'Biztosan finom'-gondoltam, de ennyivel maradtam.
Aztán egyik nagy bevásárlás alkalmával úgy döntöttem: megveszünk minden hozzávalót és egyszer csak elkészítem. Tegnap fogtam hozzá és amikor a krém illata megcsiklandozta az orromat alig tudtam megállni, hogy ne egyem meg csak úgy, magában.

Szép, ötletes, gyors, finom és olcsó: Albert kekszes zebrasüti :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek (evőkanál) kakaó
  • fél dl feketekávé
  • fél liter tej
  • 2 csomag csokipuding
  • 2 nagy vagy 4 kicsi csomag Albert keksz
 Elkészítés: A pudingot, a kakaót és a porcukrot összekeverjük. A margarint felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukros-kakaós-pudingos keveréket. Besűrűsödésig főzzük. Ezután a kekszeket egyenként bekenjük a krémmel és összeragasztjuk őket. A rudat kókuszreszelékkel megszórt alufóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük. Kb. fél nap után fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.

Ugye, hogy nem is nehéz? :) Érdemes este elkészíteni és éjszakára betenni a hűtőbe. Másnap pedig érdemes alaposan nekiesni :)))

Jó étvágyat!


Forrás: mindmegette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése