Hatalmas adag szilvát hoztunk anyósomék kertjéből és már szedegetés közben a legfrissebb főzőújság szilvás receptjein gondolkodtam. Együnk szilvát szilvával - mondogattam magamban- hiszen egészséges, finom és talán a bogyós gyümölcsökön kívül ez passzol legjobban a túróval.
Hozzávalók :
25 dkg liszt, 25 dkg túró, 15 dkg margarin, 20 dkg
porcukor, 4 tojás, 1 kis pohár tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom
reszelt héja
A tetejére : kb. 8-10 db közepes méretű szilva, 3 evőkanál cukor egy kiskanál fahéjjal összekeverve.
Elkészítés :
A túrót áttörjük. A margarint csipetnyi sóval kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a túrót, majd összedolgozzuk. Utána
egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a
reszelt citrom héjat és a legvégén a lisztet hozzáadva simára keverjük .
A szilvákat megmossuk és negyedeljük.
Egy közepes méretű tepsibe ( 20 * 30 cm ) sütőpapírt teszünk,
beleöntjük a simára kikevert masszát. A tetejét kirakjuk a negyed
szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen lefelé. (én megszórtam pici darált keksszel is, hogy ne engedjen sok levet a szilva). Megszórjuk a
cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon
készre sütjük kb. 40 perc alatt.
Én 150 fokon sütöttem (légkeveréses,
villanysütővel). Ha gázsütőtök van, azon
szerintem elég a 2-es fokozat, de majd kitapasztaljátok. :)
Nagy kedvencünk lett ez a sütemény. Akkor a legfinomabb, ha már pár órát állt a hűtőben. A túró jó hideg lesz és igazán üdítő ízt ad a sütinek.
Jó étvágyat!
Forrás: (Andi konyhája)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése