Az ember konyhájában mindig árválkodik pár hagyma, póréhagyma, ezért nem kell bevásárlólista ehhez az ételhez.
Fél óra alatt elkészültem vele és olyan illatok lengedeztek a konyhában, hogy még az ablakot is sajnáltam kinyitni, nehogy elillanjon...
Való igaz, hogy a látvány nem annyira csodás, mint az illat és az íz, de ha több időtök van, akkor lehet készíteni hozzá sajtos pirítóst. Azzal együtt bizony kitesz egy egész menüt :)
Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 1 szál póréhagyma
- 1 leveskocka (én 2 marhahús leveskockát tettem bele)
- 4 dl főzőtejszín
- kevés olaj
- só
- bors
- toast kenyér
- sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát félbevágjuk, és a póréhagymával együtt felszeleteljük. Olajon üvegesre pároljuk, és hozzáadjuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel (én kb. 1 liter vizet öntöttem rá) . Amikor a hagyma már szétmálik, beleöntjük a tejszínt, majd még kb. 5 percig főzzük. Tálaláskor lehet kenyeret pirítani, vékony sajtszeletet tenni rá, és a mikróban vagy a sütőben ráolvasztani, de enélkül is nagyon finom lesz!
Olcsó, finom, laktató és gyógyszernek sem utolsó! Jó étvágyat hozzá! :)Forrás: (mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése