Évek óta készítem már ezt a finomságot, talán túlságosan gyakori vendég volt nálunk, mert kicsit meguntuk. Aztán a múlt héten eszembe jutott az íze és eldöntöttem, hogy ez lesz a hétvégi desszert. Már el is felejtettem milyen mennyei íze van!
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsoki
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- meggykompót ízlés szerint (kb. 7,5 dkg)
- 10 dkg liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- só
Elkészítés: A csokit olvasszuk fel a vajjal együtt gőz felett. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, 1 csipet sót és az olvasztott csokis-vajas keveréket. Jól keverjük el fakanállal, majd mehet bele kb. 5dkg meggy is. Sütőpapírral kibélelt kicsi tepsibe (10*12 cm) tegyük bele a tésztát, majd a tetejére szórjuk rá a maradék meggyet.
190 fokon süssük 15-20 percig (tűpróba!!!). Már langyosan is lehet szeletelni és tányérra tenni. Nagyon gyorsan elfogy :)))
Egy ideig biztosan megint nagy kedvencünk lesz! Szerintem alig akad olyan ember, aki ne szeretne bele!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése