2012. május 25., péntek

Meggyes brownie

Évek óta készítem már ezt a finomságot, talán túlságosan gyakori vendég volt nálunk, mert kicsit meguntuk. Aztán a múlt héten eszembe jutott az íze és eldöntöttem, hogy ez lesz a hétvégi desszert. Már el is felejtettem milyen mennyei íze van!

Hozzávalók:
  • 15 dkg étcsoki
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • meggykompót ízlés szerint (kb. 7,5 dkg)
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
Elkészítés: A csokit olvasszuk fel a vajjal együtt gőz felett. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, 1 csipet sót és az olvasztott csokis-vajas keveréket. Jól keverjük el fakanállal, majd mehet bele kb. 5dkg meggy is. Sütőpapírral kibélelt kicsi tepsibe (10*12 cm)  tegyük bele a tésztát, majd a tetejére szórjuk rá a maradék meggyet. 


 190 fokon süssük 15-20 percig (tűpróba!!!). Már langyosan is lehet szeletelni és tányérra tenni. Nagyon gyorsan elfogy :)))


Egy ideig biztosan megint nagy kedvencünk lesz! Szerintem alig akad olyan ember, aki ne szeretne bele!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése