Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- pici só
- fél csomag sütőpor
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg darált dió
- fél dl rum (aki nem érzi elég rumosnak, mehet bele kicsit több is)
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. 1/3 részét fóliába csomagoljuk és betesszük 15 percre a fagyasztóba, a maradékot pedig kinyújtjuk. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük. Én egy közepes tepsit használtam, melynek mérete kb. 30x22 cm.
A töltelékhez felverjük a tojásfehérjéket, hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük. Fakanállal belekeverjük a többi hozzávalót és ezután a massza mehet a tepsiben lévő tésztára. Egyenletesen eloszlatva rákenjük. Kivesszük a fagyasztóból a maradék tésztát és ráreszeljük a töltelékre.
170 fokon sütjük kb. 30 percet. Ha kész, még forrón meghintjük vaníliás porcukorral!
Tapasztalatom szerint másnap sokkal finomabb, mint a sütés napján, mert kicsit megpuhul és jobban összeérnek az ízek. Nagyon egyszerű elkészíteni. Én Húsvétra rukkoltam elő vele, de bármilyen alkalomra tökéletesen megfelel!
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése