2012. május 5., szombat

Kócos Kata (ismét Anditól)

Dió, baracklekvár, rum....Mmmm...ebből rossz nem sülhet ki - gondoltam, amikor rátaláltam Andi oldalán erre a receptre. És valóban! Még Bercikének is felragyogott a szeme a gyönyörű végeredmény láttán. Nem is lehetett volna más ez a süti, csakis nagyon finom, hiszen Bercike is beleadta minden szeretetét :)))

Hozzávalók:
Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • pici só
  • fél csomag sütőpor
Töltelék:
  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 20 dkg darált dió
  • fél dl rum (aki nem érzi elég rumosnak, mehet bele kicsit több is)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. 1/3 részét fóliába csomagoljuk és betesszük 15 percre a fagyasztóba, a maradékot pedig kinyújtjuk. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük. Én egy közepes tepsit használtam, melynek mérete kb. 30x22 cm.
A töltelékhez felverjük a tojásfehérjéket, hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük. Fakanállal belekeverjük a többi  hozzávalót és ezután a massza mehet a tepsiben lévő tésztára. Egyenletesen eloszlatva rákenjük. Kivesszük a fagyasztóból a maradék tésztát és ráreszeljük a töltelékre.
170 fokon sütjük kb. 30 percet. Ha kész, még forrón meghintjük vaníliás porcukorral!

Tapasztalatom szerint másnap sokkal finomabb, mint a sütés napján, mert kicsit megpuhul és jobban összeérnek az ízek. Nagyon egyszerű elkészíteni. Én Húsvétra rukkoltam elő vele, de bármilyen alkalomra tökéletesen megfelel!

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése